Mapamond

    Ar putea fi descoperit mormântul lui Nefertiti

    Mormântul celebrei regine egiptene ar putea fi în două camere necunoscute, ascunse în interiorul mormântului faraonului Tutankamon.



    Nefertiti, Neues Museum, Berlin.


    Nicholas Reeves, un egiptolog britanic, este convins de acest lucru. Două camere secrete s-ar putea găsi în spatele zidurilor celebrei camere mortuare a faraonului Tutankhamon, de lângă Luxor. Una dintre ele ar găzdui-o pe Nefertiti (1370-1333 î.Hr.), faimoasa suverană a Egiptului, soţia faraonului Akhenaton (tatăl lui Tutankhamon).

    El se bazează pe un studiu atent al înregistrărilor fotografice de înaltă definiţie făcute anul trecut.

    Aspectul mormântului lui Tutankhamon a fost deosebit, în special datorită faptului că a fost mai mic decât cele ale altor faraoni. Se consideră că există aspecte în proiectarea mormântului care să indice că iniţial a fost făcut pentru a păstra rămăşiţele unei regine, nu ale unui rege.

    Teoria lui Nicholas Reeves ar putea fi uşor de controlat. O simplă scanare radar ar verifica prezenţa sau absenţa acestor cavităţi.

    Secretul lui Nefertiti, al cărei nume înseamnă "cea frumoasă a venit", ar putea fi dezvăluit în curând, după 3300 ani de aşteptare.

    15 AUGUST 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetători japonezi de la Institutul de Egiptologie al Universităţii Waseda au descoperit un nou mormânt privat în zona el-Khokha din necropola thebană. Proprietarul mormântului este Khonsuemheb, care a fost “şef de atelier pentru Mut” şi “şef al fabricanţilor de bere ai templului lui Mut”.
    Orasul Alb este unul dintre incitantele mistere ale lumii precolumbiene. La Ciudad Blanca in spaniola, Xucutaco in limba Nahuatl si Hueitapalan in limba Maya, este un oras legendar ce se presupune ca ar exista in regiunea Mosquitia din Honduras. Numele vine de la constructiile din piatra alba, care se vedeau de departe.
    O echipă internaţională de arheologi, care lucrează în Nepal, au descoperit la locul de naştere al lui Buddha o structură de lemn ce datează din secolul 6 î. Hr. Săpăturile la templul Maya Devi din Lumbini, Nepal, sit UNESCO din Patrimoniul Mondial, considerat locul de naştere al lui Buddha, au scos la lumină rămăşite ale unei construcţii din lemn ce se află sub alte temple din cărămidă.
    O sabie medievală, fabricată în Germania în secolul al 12-lea, decorată în Suedia şi descoperită accidental în 1975 sub un copac în regiunea Novosibirsk, Siberia, dă bătăi de cap oamenilor de ştiinţă pentru stabilirea originii sale.
    Exista multe orase, localitati sau tinuturi inghitite de ape, scufundate, pierdute. Atlantida este doar cel mai celebru dintre ele. Un oras disparut, despre care putini au auzit si care s-a scufundat in Evul Mediu, este Dunwich, ce reprezinta cea mai mare asezare pierduta de pe coasta Marii Nordului, numit si Atlantida Marii Britanii.
    Arheologii de la Universitatea Vrije din Amsterdam au reuşit să dovedească faptul că Iulius Cezar a pus piciorul pe pământul Olandei, unde trupele sale au purtat lupte cu triburile germanice.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact