Mapamond

    Trup îngheţat identificat după 42 de ani

    Corpul unui alpinist din Noua Zeelandă, care a zăcut îngheţat într-un gheţar mai mult de patru decenii, a fost identificat în mod oficial.



    Tasman Glacier, în Aoraki/Mount Cook National Park.


    David Erik Moen, de 19 ani, a fost prins într-o avalanşă, în septembrie 1973, pe gheţarul Tasman din Insula de Sud, dar la acel moment, echipele de căutare nu au reuşit să-i localizeze trupul.

    Rămăşiţele sale umane, bine conservate, au fost găsite în zonă în luna ianuarie a acestui an şi luate pentru testarea ADN-ului.

    Părinţii lui au murit amândoi, tatăl cu doar câteva luni înainte de a se găsi rămăşiţele, dar au supravieţuit alţi membri ai familiei.

    Un expert în avalanşe şi securitate alpină a declarat că persoanele care pier în Aoraki Mount Cook National Park, apar frecvent la poalele gheţarului după o perioadă de timp.

    22 MAI 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Două sculpturi care au lâncezit în obscuritate pentru mai mult de un secol, ar putea fi singurele lucrări de bronz rămase după Michelangelo.
    Specialişti în medicină legală din Spania şi-au anunţat intenţia de a căuta într-o mănăstire din Madrid rămăşiţele lui Miguel de Cervantes.
    Guvernul federal elveţian intenţionează să construiască un al doilea tub pentru tunelul rutier Gotthard din Alpi înainte de renovarea celui existent.
    Mary Grams, o femeie de 84 de ani din Canada, a fost uimită să găsească inelul cu diamant pe care l-a pierdut în urmă cu 13 ani, după ce a reapărut cu un morcov care se dezvoltase prin el.
    Cercetătorii de la Institute of Evolutionary Biology din Barcelona, Spania, au ajuns la concluzia că proba de sânge de pe o batistă păstrată într-o tărtăcuţă frumos decorată, care se crezuse mult timp că aparţine regelui francez Ludovic al XVI-lea decapitat prin ghilotinare de revoluţionarii de la 1793, nu este a lui.
    Norvegia, Groenlanda, Canada, Statele Unite şi Rusia au semnat un acord pe zece ani având ca scop menţinerea urşilor polari în toate habitatele lor actuale.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact