Sănătate

    Concentratul de afine îmbunătăţeşte funcţionarea creierului

    Consumul sucului concentrat de afine îmbunătăţeşte funcţionarea creierului la persoanele în vârstă, conform unui studiu realizat la Universitatea Exeter din Devon, Anglia.



    Consumul sucului concentrat de afine îmbunătăţeşte funcţionarea creierului.


    În cadrul studiului, oamenii sănătoşi, în vârstă de 65-77 de ani, care au consumat suc de afine concentrat în fiecare zi, şi-au îmbunătăţit funcţia cognitivă, fluxul sanguin la nivelul creierului şi activitatea creierului în timpul efectuării de teste cognitive.

    Există, de asemenea, dovezi care sugerează îmbunătăţirea memoriei de lucru.

    Funcţia cognitivă tinde să scadă pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, iar cercetările anterioare au arătat că ea este mai bine conservată la adulţii sănătoşi, mai în vârstă, cu o dietă bogată în preparate pe bază de plante.

    După doar 12 săptămâni de consum zilnic de 30 ml de suc concentrat de afine, echivalentul a 230 g de afine, fluxul sanguin cerebral, activarea creierului şi unele aspecte ale memoriei s-au îmbunătăţit.

    Afinele sunt bogate în flavonoide, care au proprietăţi antioxidante şi anti-inflamatorii, o componentă importantă a cauzei acestor efecte.

    16 MARTIE 2017



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Depunerea unei substante numite amiloid-ß in creier si formarea de placi, este cunoscuta ca o manifestare a bolii Alzheimer. Dar mecanismul de formare a acestor placi nu este cunoscut. Pornind de la faptul ca ionii metalici influenteaza depunerile acestei substante in conditii de laborator, o echipa de cercetatori de la Centrul Birchall al Universitatii Keele din Staffordshire, Marea Britanie, a studiat mecanismul prin care acesti ioni pot reduce formarea de placi in creier.
    Cercetători de la Johns Hopkins University School of Medicine şi Bloomberg School of Public Health au încercat să găsească răspunsul la întrebarea de ce unele ţesuturi sunt de milioane de ori mai vulnerabile la cancer decât altele.
    Un simplu test de urină, care ar putea detecta cancerul pancreatic mult mai devreme decât în ​​prezent, a fost dezvoltat de oamenii de ştiinţă.
    Specialiştii de la Royal Society for Public Health din Marea Britanie consideră că sfaturile de a mânca mai multe grăsimi sunt iresponsabile şi potenţial mortale.
    Trei decenii de cercetare în Seychelles au arătat că elemente nutritive găsite în peşte, au proprietăţi de a proteja creierul de potenţialele efecte toxice ale produselor chimice.
    Cercetătorii de la Ohio State University au ajuns la concluzia că apigenina, un flavonoid ce se găseşte pătrunjel, ţelină şi ceaiul de muşetel, dar şi în mere, portocale, mentă şi oregano, blochează abilitatea celulelor canceroase de a se feri de moarte.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact