Ediţia în limba română
    News / Societate

    Leoparzii de zăpadă încep să repopuleze Munţii Altai


    Ce mai recentă expediţie organizată de WWF din Rusia şi organizaţia Arkhar din Altai în valea râului Argut din Munţii Altai, cândva regiunea din Rusia cea mai populată de leoparzi de zăpadă s-a intors cu rezultate senzaţionale.



    Pui de leoparzi de zăpadă la joacă. Foto: S. Spitsyn, M. Markov, WWF Russia


    Camere ascunse plantate în zonele cele mai frecventate de leoparzi au luat imagini cu pui care se joacă. Aceasta este o dovadă a faptului că munca depusă pentru a repopula cu leoparzi Munţii Altai a dat roade şi au început să se înmulţească.

    Populaţia de leoparzi de zăpadă din Argut a fost aproape distrusă de braconaj în anii ’90. Expediţia din acest an a găsit dovezi că există cel puţin cinci sau şase leoparzi în zonă, crescând speranţele asupra supravieţuirii lor.

    Leopardul de zăpadă este puţin mai mic decât alte feline mari şi este originar din munţii din Asia Centrală. Se estimează că mai există între 4150 şi 7350 de exemplare în toată lumea. Ei se găsesc în număr mic în Munţii Altai, dar pot fi întălniţi în Himalaya, Pamir şi Tien Shan.

    GH. MANOIU | 18 DECEMBRIE 2013




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cel puţin 11 persoane au murit de o boală misterioasă în Liberia, iar testele au fost negative pentru virusul Ebola.
    O boală misterioasă, care ucide bolnavii în 24 de ore, a luat cel puţin 17 vieţi într-un oraş nigerian din sud-estul ţării.
    La Biblioteca Naţională a României poate fi vizitată expoziţia de fotografie Qhapaq Ñan, organizată de Ambasada Peru, ce reuneşte 47 de fotografii care descriu sistemul de drumuri ale imperiului Inca şi diverse aşezări din Peru.
    Oamenii de ştiinţă de la Leiden University Medical Centre din Olanda au căzut de acord că filmele de groază într-adevăr îngheaţă sângele în vene, sau mai corect, îl coagulează.
    O echipă de experţi a stabilit că Pământul se îndreaptă spre ziua de 25 de ore, pe măsură ce mişcarea sa pe orbită încetineşte.
    În fiecare an, sute de mii de turişti din toate colţurile lumii ajung la Observatorul Regal din Greenwich, Marea Britanie, să facă o fotografie călare pe Primul Meridian, celebra linie care împarte emisferele de Est şi de Vest ale Pământului.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact