Ediţia în limba română
    News / Sănătate

    Sistemul imunitar poate fi răspunsul la comportamentul social

    Un nou studiu realizat de cercetătorii de la University of Virginia School of Medicine, Statele Unite, afirmă că sistemul imunitar afectează şi chiar controlează comportamentul social.



    Creierul uman.


    Blocarea unui singur tip de moleculă a sistemului imunitar, interferonul gamma, din creierul unor animale de laborator a cauzat un comportament anormal, care a dispărut o dată ce molecula a fost restaurată.

    Mai exact, blocarea moleculei prin modificarea genetică a făcut ca regiuni ale creierului să devină hiperactive, iar animalele au devenit mai puţin sociale.

    Descoperirea înseamnă că sistemul imunitar controlează fundamente comportamentale, cum ar fi dorinţa noastră de a interacţiona cu ceilalţi, iar un sistem imunitar care funcţionează defectuos poate fi responsabil pentru problemele sociale din numeroase tulburări neurologice şi psihiatrice.

    Implicaţiile pot merge mai departe, sugerând ca unele probleme ale sistemului imunitar pot să ducă la incapacitatea de a avea interacţiuni sociale normale.

    Cercetătorii sugerează că, în cursul evoluţiei, oamenii s-au angajat în interacţiuni sociale necesare supravieţuirii speciei, pentru căutarea hranei, pentru reproducere şi pentru vânătoare, iar sistemele noastre imunitare au dezvoltat diverse modalităţi de a ne proteja de bolile care au însoţit aceste interacţiuni.

    De exemplu, comportamentul social permite germenilor patogeni să se răspândească şi pentru a contracara acest lucru sistemul imunitar a dezvoltat această moleculă numită interferon gamma.

    Descoperirea că sistemul imunitar şi, prin extensie, germenii pot controla interacţiunile noastre deschide noi căi de studiu cercetătorilor, atât în ​​ceea ce priveşte lupta cu tulburări neurologice, cum ar fi autismul sau schizofrenia, cât şi pentru înţelegerea comportamentului uman.

    20 SEPTEMBRIE 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetători de la Johns Hopkins University School of Medicine şi Bloomberg School of Public Health au încercat să găsească răspunsul la întrebarea de ce unele ţesuturi sunt de milioane de ori mai vulnerabile la cancer decât altele.
    Autorităţile ar trebui să indice pe ambalajul arahidelor că nu sunt potrivite pentru copiii cu vârste sub şase ani, spun medicii belgieni de la spitalul din Granz.
    Un simplu test de urină, care ar putea detecta cancerul pancreatic mult mai devreme decât în ​​prezent, a fost dezvoltat de oamenii de ştiinţă.
    Specialiştii de la Royal Society for Public Health din Marea Britanie consideră că sfaturile de a mânca mai multe grăsimi sunt iresponsabile şi potenţial mortale.
    Trei decenii de cercetare în Seychelles au arătat că elemente nutritive găsite în peşte, au proprietăţi de a proteja creierul de potenţialele efecte toxice ale produselor chimice.
    Cercetătorii de la Ohio State University au ajuns la concluzia că apigenina, un flavonoid ce se găseşte pătrunjel, ţelină şi ceaiul de muşetel, dar şi în mere, portocale, mentă şi oregano, blochează abilitatea celulelor canceroase de a se feri de moarte.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact