Știință

    Persoanele cu vezica urinară plină mint mai bine

    Un nou studiu realizat cu sprijinul Universităţii de Stat din California, arată că există o legătură între capacitatea oamenilor de a spune o minciună şi nevoia lor urgentă de a urina. Cei care trebuie să îşi controleze vezica fac mai bine o înşelăciune.



    Băiat bând apă.


    Subiecţii au trebuit să bea diferite cantităţi de apă - 700 ml (care necesită un control mare al vezicii urinare) şi 50 ml (control scăzut).

    Patruzeci şi cinci de minute mai târziu au fost rugați dea interviuri şi au fost instruiţi să mintă cu privire la opiniile lor referitoare la problemele care contau cel mai mult pentru ei.

    În cazul celor cu controlul mare, dar nu şi în condiţia de control scăzut, mincinoşii au afişat în mod semnificativ mai puţine indicii comportamentale de înşelăciune şi mai multe indicii comportamentale care semnalizau adevărul. A fost mult mai dificil de a detecta un mincinos într-o persoană care a băut o mulţime de apă şi care avea nevoie urgentă pentru a merge la toaletă.

    În cele două sarcini efectuate simultan, ambele necesitau auto-control, nevoia de a controla urinarea şi nevoia de a ascunde adevărul.

    Controlul vezicii urinare şi alte forme de control implică resurse neuronale comune. Deşi ele sunt subiectiv diferite, în creier sunt comune. Atunci când se activează rețeaua de control inhibitor într-un singur domeniu, efectele se extind şi la alte sarcini.

    Cercetarea s-a bazat pe rezultatele unui studiu britanic anterior, realizat la Imperial College din Londra, care a sugerat că persoanele cu vezici pline au putut rezista mai bine impulsurilor pe termen scurt şi au luat decizii benefice pe termen lung.

    17 OCTOMBRIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Ce mai recentă expediţie organizată de WWF din Rusia şi organizaţia Arkhar din Altai în valea râului Argut din Munţii Altai, cândva regiunea din Rusia cea mai populată de leoparzi de zăpadă s-a intors cu rezultate senzaţionale.
    Cunoscută şi sub numele englezesc de frankincense, care vine din francezul “franc encens”, deoarece a fost mai intâi utilizată în Franţa în…
    Tahini, sau pasta de susan, este obţinută din seminţe de susan măcinate, cu adaos de ulei de susan.
    Un studiu al abilităţilor vocale ale solistului trupei Queen, Freddie Mercury, a dezvăluit ce a stat în spatele stilului său deosebit de a cânta.
    Arheologii italieni, care încearcă să rezolve misterul din spatele identităţii unuia dintre cele mai faimoase modele din lume, au declarat că au găsit fragmente de os care ar fi putut aparţine celebrei Mona Lisa.
    Regele Angliei, Richard al III-lea, este faimos pentru replica redată în piesa lui Shakespeare, "regatul meu pentru un cal", înainte de moartea sa în luptă. Dar un nou studiu sugerează că el s-ar putea să fi strigat pentru o cască şi nu pentru un cal.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact