Sănătate

    Speranţe pentru un nou tratament anti-cancer

    Cercetători de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca, şi Universitatea din Columbia Britanică, Canada, căutau un vaccin eficient împotriva malariei la femeile gravide, dar au descoperit că un carbohidrat cu care parazitul malariei se ataşează la placenta unei femei însărcinate este identic cu un carbohidrat găsit în celulele canceroase.



    Limfocită văzută la microscopul electronic (arhivă).


    Oamenii de ştiinţă au combinat parazitul malariei cu celulele canceroase şi parazitul a reacţionat la celulele canceroase ca şi când acestea ar fi fost o placentă şi s-a ataşat. Proteina pare a se ataşa doar la un carbohidrat care se găseşte la oameni numai în placentă şi în tumorile cancerului.

    Oamenii de ştiinţă au recreat proteina utilizată de parazitul malariei şi apoi au adăugat o toxină. Când parazitul purtător de toxină caută celulele canceroase, toxina este eliberată şi celula canceroasă este distrusă.

    Cercetătorii danezi şi canadieni au constatat că proteina de la malarie este capabilă să atace cu succes mai mult de 90 la sută din toate tumorile animalelor de laborator.

    Echipa lucrează la un vaccin pentru om care se speră că va fi gata pentru testare în termen de patru ani.

    În cazul în care vaccinul va funcţiona pe oameni, nu va fi pus la dispoziţia femeilor gravide, deoarece toxina va crede că placenta este o tumoare şi a va distruge, exact în acelaşi mod în care va crede că o tumoare este o placentă.

    31 OCTOMBRIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Wuerzburg au descoperit o nouă substanţă activă care poate opri creşterea celulelor de cancer de piele. Descoperirea ar putea ajuta contra carcinomului cu celule Merkel, o formă rară dar extrem de agresivă de cancer de piele frecvent întâlnită la persoanele cu un sistem imunitar slăbit.
    Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Institutul Salk din California, Statele Unite, atrage atenția asupra unei perioade prelungite de gustări, sugerând că limitând consumul caloric pentru o perioadă de 8 până la 12 ore ar fi suficient pentru a opri creşterea colesterolului, diabetului şi obezităţii.
    Washington State University in colaborare cu Texas A&M au descoperit compuşi continuţi în fructul de piersică care pot inhiba creşterea celulelor cancerului de sân şi capacitatea lor de a se răspândi.
    Un proces de regenerare a pancreasului ar putea fi declanşat printr-o dietă de post, afirmă un studiu efectuat la University of Southern California.
    Expunerea moderată la soare ajută la prevenirea obezităţii şi a diabetului şi este importantă pentru o sănătate bună, dezvăluie un studiu australian.
    Un studiu realizat la Ohio State University Comprehensive Cancer Center, din Statele Unite, a constatat că bărbaţii care au luat prea multe suplimente de vitamina B6 şi B12, în special cei care fumează, au avut un risc semnificativ mai mare de a dezvolta cancer pulmonar.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact