Ediţia în limba română
    News / Sănătate

    Un pas mai aproape de un tratament pentru HIV


    Cercetatori de la Aarhus University si Department of Infectious Diseases at Aarhus University Hospital din Danemarca incearca o metoda complet noua de tratament pentru virusul HIV care provoaca SIDA, prin activarea virusului, astfel ca celulele in care se gaseste sa devina vulnerabile la sistemul imunitar.



    HIV (in verde) infectand o limfocita. Foto: Centers for Disease Control and Prevention's Public Health Image Library, Statele Unite.


    In prezent nu exista o substanta care sa faca virusul HIV sa se expuna. El intra in corp si ramane incapsulat in celule, inactiv. Fiind inactiv, el nu este expus actiunii sistemului imunitar.

    Cercetatorii au descoperit ca o substanta, un inhibitor, pare capabila sa activeze din nou virusul HIV. Aceasta face ca celulele care il contin sa devina vulnerabile la sistemul imunitar al organismului.

    Experientele de laborator efectuate pana acum sunt promitatoare. Mai ramane ca sistemul imunitar al pacientului sa recunoasca virusul si sa-l distruga. Aceasta depinde de cat de puternic este sistemul imunitar si de cat de tare este expus virusul.

    In acest moment, infectia cu HIV este tratata cu o combinatie de produse farmaceutice care blocheaza activitatea virala, dar nu elimina infectia, astfel ca persoanele infectate continua tratamentul toata viata, fara pauza. Se estimeaza ca 33 milioane de oameni sunt infectati.

    Studiile pe cincisprezece pacienti infectati cu HIV sunt foarte promitatoare. Daca testele ce sunt aplicate pacientilor vor merge bine pana la sfarsit, asta ar putea fi sfarsitul SIDA ca maladie incurabila.

    GH. MANOIU | 1 MAI 2013




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    O proteină recent descoperită, de cercetătorii de la Universitatea din Rochester, New York, la şobolanii fără blană, ar putea explica capacitatea lor unică de a îndepărta cancerul.
    Noi studii arată că o plantă din farmacopea veche chineză, numită kudzu, folosită de mii de ani pentru boli de inimă, ar putea reduce consumul de alcool.
    Cofeina poate întârzia perioada normală de somn cu mai mult de 40 de minute, dacă este consumată cu trei ore înainte de ora de culcare. Ea este mai dăunătoare decât lumina puternică în întreruperea ritmului circadian şi, prin urmare, a somnului.
    Cercetătorii de la Universitatea din Montreal au descoperit o nouă enzimă, prezentă în interiorul corpului, care poate reglementa modul în care organismul converteşte zaharurile şi grăsimile.
    Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă, arată cum dieta mediteraneană şi consumul de ceai verde sunt de ajutor pentru persoanele care suferă de cancer de prostată.
    Analize genetice detaliate sugerează că unul dintre principalele tipuri de cancer de sânge nu este una, ci 11 boli distincte.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact