Ediţia în limba română
    News / Sănătate

    Vitamina E şi seleniul nu au efect de prevenire a demenţei

    Suplimentele antioxidante cu vitamina E și seleniu, luate în monoterapie sau în asociere, nu au împiedicat demenţa la unii bărbaţi mai în vârstă, conform unui nou studiu realizat în Statele Unite, la University of Kentucky Alzheimer's Disease Center.



    Suplimente cu vitamina E.


    Studiul a cuprins peste 7500 de persoane de peste 60 de ani, care au primit vitamina E, seleniu, ambele, sau placebo, pentru o medie de timp de aproximativ cinci ani.

    După aceea, un subset de aproape 3800 de oameni au fost de acord ca pentru încă şase ani să fie ţinuţi sub observare şi să nu mai ia suplimente.

    În cele din urmă, mai mult de 300 dintre aceste persoane au fost diagnosticate cu demenţă, dar incidenţa bolii nu a fost diferită între cele patru grupe de studiu.

    Rezultatele au arătat că nici vitamina E, nici seleniul, nu au avut un efect semnificativ de prevenire a bolilor degenerative ale creierului.

    Ca rezultat, aceste suplimente nu au mai fost recomandate ca măsură de prevenire a bolilor degenerative ale creierului.

    Activitatea fizică regulată, cum ar fi mersul pe jos, şi o dietă sănătoasă pentru inimă, au adus mult mai multe dovezi în sprijinul eficacităţii lor pentru reducerea riscului de demenţă.

    30 MARTIE 2017



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Leeds Teaching Hospitals din Marea Britanie, sugerează că suplimentele de vitamina D pot ajuta persoanele cu probleme cardiace.
    Conform unor noi cercetări, un anumit tip de dieta ar putea să înjumătăţească riscul de a dezvolta boala Alzheimer.
    Poluarea aerului poate provoca inflamarea şi deteriorarea vaselor de sânge, chiar şi la adulţii tineri sănătoşi.
    Cercetătorii de la Universitatea Newcastle, din Marea Britanie, au identificat un antioxidant numit Tiron, care oferă protecţie completă împotriva unor tipuri de radiaţii solare periculoase şi poate ajuta pielea să arate tânără pentru mult timp.
    Universităţile din Newcastle şi Glasgow vor începe un studiu comandat de Diabetes UK privind posibilitatea ca pierderea în greutate bazată pe o dietă cu lichide săracă în calorii şi menţinerea greutăţii printr-un program structurat personalizat, să fie un tratament viabil care să pună diabetul de tip 2 în remisie pe termen lung.
    Un studiu făcut asupra diferitelor surse de proteine a constatat că consumul mare de proteine animale, în special din carne roşie, duce la o rată de mortalitate mai mare, în timp ce consumul ridicat de proteine vegetale duce la un risc mai mic de deces.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact