O lume a cunoașterii
    Nutriție

    Ar putea regimul hipocaloric să trateze diabetul de tip 2?


    Universităţile din Newcastle şi Glasgow vor începe un studiu comandat de Diabetes UK privind posibilitatea ca pierderea în greutate bazată pe o dietă cu lichide, săracă în calorii, şi menţinerea greutăţii printr-un program structurat personalizat, să devină un tratament viabil, care să pună diabetul de tip 2 în remisie pe termen lung.


    Se ştie că o schimbare în aportul de calorii poate produce schimbări în compoziţia organismului, care la unele persoane pot pune diabetul zaharat de tip 2 în remisie, dar nu se cunoaşte dacă această abordare este universal valabilă şi ce probleme există pentru cei care parcurg acest drum.

    Vor fi recrutaţi pentru studiu persoane cu vârsta între 20 şi 65 de ani diagnosticate cu diabet zaharat de tip 2 în ultimii şase ani. O parte vor primi tratament pentru boala lor, ceilalţi vor primi o dietă cu lichide, săracă în calorii, de doar 800 calorii pe zi, timp de 8 până la 20 de săptămâni.

    Apoi, după terminarea dietei, vor reintroduce treptat alimentaţia normală în 2 până la 8 săptămâni şi vor primi sprijin de specialitate pentru a păstra pe termen lung pierderea de greutate pe care au obţinut-o.

    Unora dintre participanţi li se va face RMN pentru a vedea ce se întâmplă în interiorul corpului în timpul dietei.

    A mai existat un studiu în 2011 dar pe un număr mic de participanti şi pe o perioadă scurtă de timp. Atunci, 11 persoane ce prezentau boala s-au vindecat, producţia de insulină revenind la normal.

    Cum studiul a fost realizat într-un cadru de cercetare, nu este clar dacă astfel de diete pot fi transferate la o scară mai mare.

    GH. MANOIU | 30 OCTOMBRIE 2013




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii de la Icahn school of medicine at Mount Sinai, din New York, au testat efectul pe care îl au produşii finali de glicare avansată sau AGEs asupra sănătăţii. Experimentele pe animale au arătat că o dietă bogată în AGEs afectează chimia creierului şi poate da demenţă şi sindrom metabolic.
    O alimentaţie prea bogată în grăsimi poate perturba masiv maturizarea cortexului adolescenţilor, conform oamenilor de ştiinţă de la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich şi de la Universitatea din Zurich.
    Ţelina, anghinarea şi unele ierburi, in special oregano mexican, conţin apigenină şi luteolină, flavonoide ce distrug celulele canceroase pancreatice umane pe culturi de laborator, prin inhibarea unei enzime importante.
    Cercetari de ultima ora facute de specialisti de la Ohio State University au aratat ca o substanta ce se gaseste in unele alimente din dieta mediteraneana, prin modificarea pe care o face asupra unei secvente specifice din reglarea genetica, re-educa celulele canceroase sa isi piarda superputerea de a scapa de moarte si sa se comporte ca niste celule normale, care mor programat.
    Mai multe studii ştiinţifice au arătat că cafeaua are un efect protector împotriva cancerului de sân și a altor tipuri de cancer. Un nou studiu realizat la Universitatea din Lund, Suedia, arată modul în care cafeaua protejează împotriva reapariţiei cancerului de sân.
    Morcovii, cartofii dulci, broccoli, varza sau mazărea stimulează activitatea creierului şi încetinesc apariţia bolilor cerebrale, cum ar fi demenţa sau Alzheimer, afirmă un studiu realizat la Universitatea din Georgia, Statele Unite.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact