Ediţia în limba română
    News / Sănătate

    A fost descoperită cauza şi tratamentul pentru anumite tulburări din spectrul autismului

    O echipă internaţională de cercetare de la Institutul de Ştiinţă şi Tehnologie din Austria a descoperit cauza şi tratamentul pentru anumite tulburări din spectrul autismului.



    Aranjarea jucăriilor în şir poate fi un semn de autism.


    Oamenii de ştiinţă au găsit un transportor neutru de aminoacizi cunoscut sub numele de SLC7A5, esenţial pentru menţinerea nivelurilor normale de aminoacizi cu lanţ ramificat din creier, care prezenta mutaţii la mai mulţi pacienţi cu trăsături de autism.

    Eliminarea SLC7A5 la animalele de laborator a condus la un profil de aminoacizi neregulat în creier şi la anomalii neurologice severe.

    Când cercetătorii au administrat aminoacizi cu lanţ ramificat direct la creier, au descoperit o îmbunătăţire a comportamentelor anormale ale animalelor cu un profil de autism.

    Mutaţiile prezentate de SLC7A5 sunt legate de un sindrom neurologic, iar aminoacizii cu lanţ ramificat au un rol esenţial în funcţionarea creierului uman.

    15 DECEMBRIE 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Persoanele care au luat o singură pastilă de vitamină de două ori pe zi, au redus riscul celor mai frecvente două forme de cancer de piele cu aproape un sfert, afirmă cercetătorii de la Dermatology University of Sydney.
    Cercetătorii de la Icahn school of medicine at Mount Sinai, din New York, au testat efectul pe care îl au produşii finali de glicare avansată sau AGEs asupra sănătăţii. Experimentele pe animale au arătat că o dietă bogată în AGEs afectează chimia creierului şi poate da demenţă şi sindrom metabolic.
    În urma unui studiu efectuat pe mii de oameni, experţii au avertizat că un consum prea mare de vitamine sintetice, peste doza zilnică recomandată, ar putea creşte riscul de a dezvolta cancer şi boli de inimă cu până la 20%.
    O nouă terapie pentru cancerul pulmonar ar putea să dubleze speranţa de viaţă la unii pacienţi. Rezultatele studiului au fost descrise ca o reală speranţă pentru pacienţi.
    O alimentaţie prea bogată în grăsimi poate perturba masiv maturizarea cortexului adolescenţilor, conform oamenilor de ştiinţă de la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich şi de la Universitatea din Zurich.
    Dupa un traumatism cranian sever, saptamani, luni si chiar ani, pacientii pot avea crize de epilepsie. Acestea nu sunt usor de controlat prin medicamente. Studiile facute pe sobolani de cercetatorii de la Universitatea Washington din St. Louis au aratat ca o racire usoara a creierului dupa trauma, poate preveni aceste crize.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact