Sănătate

    O vitamină ar putea reduce riscul de cancer de piele

    Persoanele care au luat o singură pastilă de vitamină de două ori pe zi, au redus riscul celor mai frecvente două forme de cancer de piele cu aproape un sfert, afirmă cercetătorii de la Dermatology University of Sydney.


    Vitamina în cauză este o formă de vitamina B3 numită nicotinamida şi nu are unele dintre cele mai neplăcute efecte secundare ale rudei sale apropiate niacina, fiind considerată sigură pentru consum.

    Cercetătorii australieni au testat pe 386 de persoane care au fost deja diagnosticate cu cancer de piele, fie cu celule scuamoase, fie cu carcinom bazocelular. Acestea sunt forme de cancer extrem de comune cu creştere lentă, mult mai puţin grave decât melanomul.

    Sunt forme uşor de tratat, dar sunt incomode şi pot lăsa cicatrici. Lăsat netratat, carcinomul cu celule scuamoase, în special, se poate răspândi şi poate duce la deces.

    Voluntarii au luat fie două pastile de vitamina B3 de 500 mg pe zi timp de un an, fie un placebo. După un an, cei care au luat B3 au fost cu 23 la sută mai puţin susceptibili de a avea un alt cancer diagnosticat.

    Nu este clar cât de mult timp poate dura beneficiul acestui tratament.

    Vitamina a redus şi numărul de leziuni pre-canceroase, numite keratoze actinice cu 20 la sută în rândul voluntarilor care au luat nicotinamidă după nouă luni de tratament.

    Cercetătorii cred că nicotinamida lucrează pentru a preveni cancerul de piele în două moduri: reparând deteriorarea ADN-ului cauzată de lumina ultravioletă şi prin protejarea sistemului imunitar.

    17 MAI 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii de la Icahn school of medicine at Mount Sinai, din New York, au testat efectul pe care îl au produşii finali de glicare avansată sau AGEs asupra sănătăţii. Experimentele pe animale au arătat că o dietă bogată în AGEs afectează chimia creierului şi poate da demenţă şi sindrom metabolic.
    În urma unui studiu efectuat pe mii de oameni, experţii au avertizat că un consum prea mare de vitamine sintetice, peste doza zilnică recomandată, ar putea creşte riscul de a dezvolta cancer şi boli de inimă cu până la 20%.
    O nouă terapie pentru cancerul pulmonar ar putea să dubleze speranţa de viaţă la unii pacienţi. Rezultatele studiului au fost descrise ca o reală speranţă pentru pacienţi.
    O alimentaţie prea bogată în grăsimi poate perturba masiv maturizarea cortexului adolescenţilor, conform oamenilor de ştiinţă de la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich şi de la Universitatea din Zurich.
    Dupa un traumatism cranian sever, saptamani, luni si chiar ani, pacientii pot avea crize de epilepsie. Acestea nu sunt usor de controlat prin medicamente. Studiile facute pe sobolani de cercetatorii de la Universitatea Washington din St. Louis au aratat ca o racire usoara a creierului dupa trauma, poate preveni aceste crize.
    Apetitul pentru zahar al celulelor canceroase are consecinta grava pentru functionarea celulelor imune. Atunci cand sunt tinute departe de zahar, celulele imune critice, numite celule T, nu mai produc interferonul gamma, un compus inflamator important pentru combaterea tumorilor si al unor tipuri de infectii.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact