Sănătate

    Prea multe vitamine sintetice cresc riscul de cancer şi boli de inimă

    În urma unui studiu efectuat pe mii de persoane, experţii au avertizat că un consum prea mare de vitamine sintetice, peste doza zilnică recomandată, ar putea creşte riscul de cancer şi boli de inimă cu până la 20%.



    Vitamine sintetice.


    Studiul, condus de University of Colorado Cancer Centre, s-a derulat pe parcursul a zece ani şi ridică unele semne de întrebare cu privire la piaţa de vitamine şi suplimente.

    Nu se cunoaşte ce se întâmplă la nivel molecular, dar dovezile arată că persoanele care iau suplimente alimentare mai mult cât este necesar, tind să aibă un risc mai mare de a dezvolta cancer.

    Echipa a început să investigheze beneficiile potenţiale pentru sănătate ale vitaminelor şi mineralelor după ce s-a dovedit că persoanele care mănâncă multe fructe şi legume tind să aibă rate de cancer mai mici.

    Cercetătorii au vrut să vadă dacă şi suplimentele sintetice de vitamine produc aceleaşi rezultate şi au constatat că deşi nu toate suplimentele de vitamine sunt periculoase, a lua prea mult din ele poate duce la riscuri pentru sănătate.

    Dacă sunt luate în dozajul corect, multivitaminele pot fi bune. Dar nu există nici un substitut pentru mâncarea adevărată. Vitaminele trebuie obţinute dintr-o dietă sănătoasă, mai degrabă decât din pastile.

    12 MAI 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    O nouă terapie pentru cancerul pulmonar ar putea să dubleze speranţa de viaţă la unii pacienţi. Rezultatele studiului au fost descrise ca o reală speranţă pentru pacienţi.
    O alimentaţie prea bogată în grăsimi poate perturba masiv maturizarea cortexului adolescenţilor, conform oamenilor de ştiinţă de la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich şi de la Universitatea din Zurich.
    Dupa un traumatism cranian sever, saptamani, luni si chiar ani, pacientii pot avea crize de epilepsie. Acestea nu sunt usor de controlat prin medicamente. Studiile facute pe sobolani de cercetatorii de la Universitatea Washington din St. Louis au aratat ca o racire usoara a creierului dupa trauma, poate preveni aceste crize.
    Apetitul pentru zahar al celulelor canceroase are consecinta grava pentru functionarea celulelor imune. Atunci cand sunt tinute departe de zahar, celulele imune critice, numite celule T, nu mai produc interferonul gamma, un compus inflamator important pentru combaterea tumorilor si al unor tipuri de infectii.
    Ţelina, anghinarea şi unele ierburi, in special oregano mexican, conţin apigenină şi luteolină, flavonoide ce distrug celulele canceroase pancreatice umane pe culturi de laborator, prin inhibarea unei enzime importante.
    Oamenii de stiinta de la CSIRO Australia fac cercetari pentru a dezvolta un test de screening pentru depistarea precoce a bolii Alzheimer. Ei au identificat in sange markeri biologici care sunt asociati cu acumularea de proteine toxice in creier, ce incepe cu ani buni inainte de primele simptome ale bolii, si inainte de a se produce daune ireversibile. Depistarea precoce este esentiala pentru a incepe un tratament inainte de a fi prea tarziu.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact