Ediţia în limba română
    News / Sănătate

    Alergiile alimentare legate de anxietatea din copilărie

    Cercetătorii de la Mailman School of Public Health a Universităţii Columbia, Ferkauf Graduate School of Psychology şi Albert Einstein College of Medicine, Statele Unite, au studiat legătura dintre alergiile alimentare şi anxietatea şi depresia din copilărie.



    Program de terapie pentru copii cu anxietate. Foto: U.S. Navy


    Rezultatele au arătat că copiii cu alergie alimentară au avut o prevalenţă semnificativ mai mare a anxietăţii în copilarie. Alergiile alimentare nu au fost asociate cu simptome de depresie în copilărie sau cu simptome de anxietate sau depresie printre îngrijitorii lor.

    Printre copiii cu alergie alimentară, 57% au raportat simptome de anxietate, comparativ cu 48% dintre copiii fără alergie alimentară. Aproximativ 48% dintre copii au avut simptome de depresie cu sau fără alergie alimentară.

    Rezultatele sugerează că alergia alimentară este legată în special de anxietatea socială ridicată şi teama de respingere şi umilinţă socială.

    Există o serie de explicaţii posibile pentru relaţia dintre diagnosticul de alergie alimentară şi problemele de anxietate socială în eşantionul de copii şi adolescenţi.

    Gestionarea unei afecţiuni potenţial periculoase pentru viaţă poate provoca anxietate şi unii copii pot avea o anxietate socială crescută din teama de a fi consideraţi diferiţi faţă de ceilalţi copii de vârsta lor şi din cauza modului în care alergia alimentară este gestionată de adulţi.

    Nu s-a găsit însă nici o legătură între alergia alimentară şi depresia la copii, deoarece debutul depresiei este semnificativ mai târziu decât anxietatea.

    23 NOIEMBRIE 2017



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    O dietă cu un conţinut foarte scăzut de calorii poate inversa rapid diabetul de tip 2, conform unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Yale, din Statele Unite.
    Oamenii de ştiinţă de la Centrul de Cercetare a Cancerului din Leuven, Belgia, în colaborare cu echipa de la Universitatea Liberă din Bruxelles au descoperit originea celulară a melanomului, o formă mortală de cancer de piele.
    Cercetatori de la departamentul de entomologie al University of Illinois au stabilit ca in miere se gasesc componente care activeaza genele de detoxifiere la albine. Analizele ARN au aratat ca aceastea regleaza toate categoriile de gene de detoxifiere si selectiv genele antimicrobiene.
    Oamenii de ştiinţă de la Texas A&M Health Science Center College of Medicine au descoperit celulele creierului responsabile pentru incitarea la consumul de alcool.
    Cercetatori de la University College London au studiat si descris pentru prima data mecanismul prin care celulele se grupeaza si se deplaseaza prin corp, mecanism numit 'chase and run'. Studiul se concentreaza asupra procesului care apare atunci cand celulele canceroase interactioneaza cu celulele sanatoase, cu scopul de a migra in corp, la aparitia metastazei.
    Un studiu realizat la Institute of Neuroscience and Medicine in Julich, Germania, sugerează că un compus găsit în turmeric, componenta care dă culoarea galbenă cunoscutului condiment curry, ar putea încuraja dezvoltarea celulelor nervoase considerate a fi parte din kitul de reparare a creierului.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact