O lume a cunoașterii
    Nutriție

    Ceapa ar putea ajuta la combaterea rezistenței la antibiotice în tuberculoză

    Cercetătorii de la Birkbeck, University of London şi University College London, Marea Britanie, consideră că proprietăţile antibacteriene ale extrasului din ceapa persană ar putea creşte efectele tratamentului antibiotic existent în cazurile de tuberculoză.



    Ceapa persană - Allium stipitatum.


    Cercetătorii au descoperit că toate cele patru molecule extrase din ceapă au arătat o reducere semnificativă a prezenţei bacteriilor din tuberculoza rezistentă (TB). Rezultatul cel mai promiţător a inhibat cresterea celulelor TB izolate cu mai mult de 99,9%.

    Echipa a concluzionat că compuşii chimici analizaţi ar putea fi utilizaţi alături de antibioticele existente pentru combaterea tulpinilor de tuberculoza care au dezvoltat rezistenţă la medicamentele anti-bacteriene.

    În căutarea unor noi arme antibacteriene, există tendinţa de concentrare a studiilor asupra moleculelor suficient de puternice pentru a fi dezvoltate comercial ca noi medicamente.

    Cu toate acestea, în acest studiu se arată că, prin inhibarea proprietăţilor cheie de rezistenţă intrinsecă a TB, s-ar putea creşte efectele tratamentelor antibiotice existente şi s-ar putea inversa valul de rezistenţă la medicamentele deja existente.

    Este probabil ca unele plante, cum ar fi ceapa persană, să producă aceste substanţe chimice ca apărare împotriva microbilor din mediul lor.

    1 FEBRUARIE 2018



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii de la Instituto de Salud Carlos III, Madrid, au constatat că bărbaţii care au urmat o dietă mediteraneană, bogată în peşte, cartofi fierţi, fructe întregi, legume şi ulei de măsline, cu un consum redus de sucuri, au avut un risc mai scăzut de cancer de prostată agresiv decât cei care au urmat alte diete.
    O dietă cu un conţinut foarte scăzut de calorii poate inversa rapid diabetul de tip 2, conform unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Yale, din Statele Unite.
    Un studiu realizat la Institute of Neuroscience and Medicine in Julich, Germania, sugerează că un compus găsit în turmeric, componenta care dă culoarea galbenă cunoscutului condiment curry, ar putea încuraja dezvoltarea celulelor nervoase considerate a fi parte din kitul de reparare a creierului.
    Cercetătoarea Charlotte Erlanson–Albertsson de la Universitatea din Lund, Suedia, a descoperit că componentele naturale din celula vegetală a spanacului, numite tilacoide, previn poftele alimentare şi pot contribui la reducerea obezităţii.
    Specialiştii de la Royal Society for Public Health din Marea Britanie consideră că sfaturile de a mânca mai multe grăsimi sunt iresponsabile şi potenţial mortale.
    Cercetătorii de la Ohio State University au ajuns la concluzia că apigenina, un flavonoid ce se găseşte pătrunjel, ţelină şi ceaiul de muşetel, dar şi în mere, portocale, mentă şi oregano, blochează abilitatea celulelor canceroase de a se feri de moarte.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact