Ediţia în limba română
    News / Mapamond

    Craniul Copilului Taung pare să nu prezinte caracteristici umane

    Craniul Copilului Taung a fost supus unor investigaţii tomografice computerizate de înaltă rezoluţie la Wits University şi rezultatele pun la îndoială teoria care spune că Australopithecus africanus arată aceleaşi adaptări craniene găsite la copii mici şi la sugarii moderni, adică nu prezintă dezvoltarea creierului în regiunea prefrontală similară omului modern.



    Craniul Copilului Taung. Foto: Rasbak/Wikipedia (PD)


    Copilul Taung este primul hominin din Africa de Sud, descoperit în urmă cu 90 ani de către profesorul Raymond Dart de la Wits University şi prezintă o importanță istorică şi ştiințifică deosebită, deoarece a fost considerat ca primul şi cel mai bun exemplu de evoluţie a creierului hominid.

    Se consideră că fosila, veche de aproximativ 3 milioane de ani, a aparţinut unui copil de 3 până la 4 ani şi studiile au arătat la craniul său prezenţa unei suturi, şi o fontanelă anterioară deschisă, caracteristici specifice copiiior al căror creier evoluează.

    Rezultatele noului studiu arată că craniul studiat nu prezintă dovezi pentru o legătură între astfel de caracteristici de craniu şi expansiunea lobului prefrontal propusă.

    18 SEPTEMBRIE 2014



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    O mumie adusă în Germania de o prinţesă bavareză după o expediţie în America de Sud, în 1898, şi care nu fusese identificată, a fost analizată de cercetătorii de la Universitatea din Munchen. După aducerea ei, mumia a fost ignorată şi multă vreme s-a crezut că a fost găsită în mlaştinile din Germania.
    Un nou studiu a scos la iveală că Mecanismul Antikythera este cu 100 de ani mai vechi decât se credea şi nu este realizat de celebrul matemacian Arhimede.
    O hartă stelară găsită pe plafonul unui mormânt antic din Japonia este considerată cea mai veche hartă stelară şi a fost bazată pe observaţiile astronomice realizate cu secole mai devreme în China.
    Arheologi de la Washington University din St. Louis, Statele Unite, au anuntat descoperirea sub templul principal al orasului antic Maya din El Perú-Waka’, din nordul Guatemalei, a unui monument de piatra pe care este sculptat un text hieroglific ce povesteste despre o printesa din secolul al saselea.
    Muzeul The Okinawa Prefectural Museum & Art a anunţat descoperirea unor unelte din scoică vechi de aproximativ 20000 de ani, în peştera Sakitari-do, aproape de locul în care au fost găsite cele mai vechi schelete întregi din ţară.
    In raul Khushmo din regiunea Tunguska, Siberia, s-au descoperit fragmente de meteorit ce se presupune ca provin de la corpul ceresc care a produs explozia din 1908. Descoperirea este considerata senzationala, fiindca ar putea sa faca lumina in aceasta enigma.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact