Ediţia în limba română
    News / Sănătate

    Fibroza chistică şi aspergiloza au o strânsă legătură

    O studentă în al treilea an la Newcastle University Medical School a făcut o descoperire privind fibroza chistică care va îmbunătăţi tratamentul şi ar putea extinde speranţa de viaţă a persoanelor care suferă de această maladie.


    Jo Armstead, studentă la medicină în varstă de 21 de ani, a petrecut în timpul verii sute de ore la Spitalul Wythenshawe din Manchester, studiind date din 30 de ţări pentru a examina legătura dintre problemele pulmonare şi ciuperca Aspergillus.

    Ea a constatat că mai mult de jumătate din cele 75000 de persoane cu tulburarea genetică studiată au fost infectate cu Aspergillus.

    Deşi speranţa de viaţă a persoanelor cu fibroza chistică a fost în creştere, aspergiloza are un impact teribil asupra multora din cei bolnavi. Cei care suferă de fibroză chistică au un risc crescut de a face aspergiloză, iar acum s-a văzut pentru prima dată amploarea legăturii.

    Aspergiloza provoacă bronşită şi o alergie cunoscută sub numele de ABPA, care începe în copilărie şi atinge un vârf în anii adolescenţei.

    3 IULIE 2014



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii au identificat bacterii a căror prezenţă în intestine îmbunătăţeşte rezultatele imunoterapiei în oncologie şi reduc riscul de colită inflamatorie.
    Administrarea de probiotice ar putea atenua simptomele rinitei alergice, cunoscute şi sub numele de alergii sezoniere sau perene, conform unui studiu realizat de Universitatea Vanderbilt din Statele Unite.
    Turhan Canli, profesor de psihologie şi radiologie de la Universitatea Stony Brook, SUA, consideră că tulburarea depresivă majoră este o boală infecţioasă.
    Conform cercetarilor facute in ultimii 25 de ani la University of Eastern Finland - Institute of Biomedicine, exista o legatura intre nivelul de hyaluronan si pronosticul de cancer, in cancerul de san, prostata, colon, uterin, pulmonar si ovarian. Acelasi indicator poate fi folosit pentru a urmari evolutia bolii canceroase. Inhibarea sintezei de acid hialuronic sau blocarea influentei sale, este studiata acum pentru aplicatii terapeutice.
    O echipă de la Universitatea Duke din Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, au descoperit că celule ale sistemului imunitar care protejează în mod normal creierul, încep să consume un nutrient vital numit arginină în primele etape ale maladiei Alzheimer.
    O diferenţă nou identificată între creierul bărbaţilor şi cel al femeilor cu scleroză multiplă ar putea explica de ce această boală o fac mai mult femeile decât bărbaţii.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact