Sănătate

    Boala Alzheimer ar putea fi cauzată de acţiunea greşită a sistemului imunitar

    O echipă de la Universitatea Duke din Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, au descoperit că celule ale sistemului imunitar care protejează în mod normal creierul, încep să consume un nutrient vital numit arginină în primele etape ale maladiei Alzheimer.


    Prin blocarea acestui proces cu un medicament, cercetătorii au reuşit să prevină formarea de "plăci" în creier, care sunt caracteristice bolii Alzheimer, precum şi să oprească pierderile de memorie la animalele de laborator.

    Echipa a reuşit să blocheze procesul consumului de arginină folosind un medicament numit diflormetilornitina, care este utilizat pentru a trata unele forme de cancer. Următorul pas va fi testarea pe animalele care au deja o formă avansată de Alzheimer.

    Arginina este un aminoacid şi un nutrient esenţial pentru multe procese corporale, inclusiv pentru diviziunea celulară, pentru vindecarea şi răspunsurile imune. Se găseşte în alimente (produse lactate, carne, nuci şi năut) dar oamenii de ştiinţă au sugerat că un consum mai mare de arginină nu ar avea impact asupra riscului de Alzheimer.

    Bariera hemato-encefalică reglementează cât de multa arginină poate intra în creier, iar răspunsul imun care descompune arginina ar rămâne aceleaşi, chiar dacă se confruntă cu niveluri mai ridicate de nutrienţi.

    16 MAI 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Oamenii de ştiinţă de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite au descoperit primul caz în care o persoană s-a îmbolnăvit de la celulele canceroase ale unui parazit.
    Cercetatori de la Brigham and Women’s Hospital si Harvard School of Public Health din Statele Unite au demonstrat ca un aport mai mare de acizi grasi polinesaturati si mononesaturati si un consum mai mic de grasimi saturate sunt asociate cu un risc mai redus de diabet de tip 2.
    Experimente de laborator sugerează că un tip de produs chimic găsit în alimentele bogate în amidon gătite la temperaturi ridicate, precum cafeaua, cartofii, pâinea prăjită şi unele produse alimentare pentru copii, ar putea favoriza creşterea celulelor canceroase..
    Oamenii de ştiinţă de la London's Barts Cancer Institute al Queen Mary University au făcut o descoperire inovatoare în dezvoltarea unui nou tratament pentru cancerul avansat al vezicii urinare, pentru tratamentul căruia nu au existat progrese în ultimii 30 de ani.
    Morcovii, cartofii dulci, broccoli, varza sau mazărea stimulează activitatea creierului şi încetinesc apariţia bolilor cerebrale, cum ar fi demenţa sau Alzheimer, afirmă un studiu realizat la Universitatea din Georgia, Statele Unite.
    Conform cercetărilor specialiştilor de la Washington University School of Medicine din St. Louis şi University of Pennsylvania, există o conexiune extrem de puternică între problemele de somn şi bolile neurodegenerative. Lipsa de somn creşte riscul de Alzheimer şi perturbarea tiparelor de somn este printre primele semne ale acestei maladii.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact