Sănătate

    Prima transmitere cunoscută a celulelor canceroase de la un parazit la om

    Oamenii de ştiinţă de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite au descoperit primul caz în care o persoană s-a îmbolnăvit de la celulele canceroase ale unui parazit larg răspândit.



    Hymenolepis nana.


    Studiul a arătat că celulele canceroase originare dintr-o tenie, Hymenolepis nana, au prins rădăcini într-un bărbat de 41 de ani care era HIV-pozitiv, provocând tumori asemănătoare cancerului.

    Există suspiciunea că şi alte cazuri similare pot fi greşit diagnosticate drept cancer la om, în special în ţările mai puţin dezvoltate în care această tenie este larg răspândită.

    Cazul a fost raportat pentru prima dată în ianuarie 2013, când medicii din Columbia au cerut CDC să ajute la diagnosticarea biopsiilor bizare din tumorile pulmonare şi din ganglionii limfatici ai unui pacient. Tumorile erau similare cu cele ale unui cancer la om, dar studiile de laborator au arătat că celulele nu erau umane.

    După zeci de teste, a fost găsit ADN-ul de la Hymenolepis nana în tumorile pacientului.

    Cercetătorii au avertizat că medicamentele care tratează infecţiile cu tenie nu sunt eficiente împotriva celulelor canceroase ale teniei transmise la oameni, dar tratamentul pentru cancer uman poate fi benefic.

    15 NOIEMBRIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetatori de la Brigham and Women’s Hospital si Harvard School of Public Health din Statele Unite au demonstrat ca un aport mai mare de acizi grasi polinesaturati si mononesaturati si un consum mai mic de grasimi saturate sunt asociate cu un risc mai redus de diabet de tip 2.
    Experimente de laborator sugerează că un tip de produs chimic găsit în alimentele bogate în amidon gătite la temperaturi ridicate, precum cafeaua, cartofii, pâinea prăjită şi unele produse alimentare pentru copii, ar putea favoriza creşterea celulelor canceroase..
    Oamenii de ştiinţă de la London's Barts Cancer Institute al Queen Mary University au făcut o descoperire inovatoare în dezvoltarea unui nou tratament pentru cancerul avansat al vezicii urinare, pentru tratamentul căruia nu au existat progrese în ultimii 30 de ani.
    Morcovii, cartofii dulci, broccoli, varza sau mazărea stimulează activitatea creierului şi încetinesc apariţia bolilor cerebrale, cum ar fi demenţa sau Alzheimer, afirmă un studiu realizat la Universitatea din Georgia, Statele Unite.
    Conform cercetărilor specialiştilor de la Washington University School of Medicine din St. Louis şi University of Pennsylvania, există o conexiune extrem de puternică între problemele de somn şi bolile neurodegenerative. Lipsa de somn creşte riscul de Alzheimer şi perturbarea tiparelor de somn este printre primele semne ale acestei maladii.
    Un tratament pentru infecţii oculare vechi de 1000 de ani ar putea deţine cheia pentru distrugerea microbilor rezistenţi la antibiotice.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact