Sănătate

    O nouă terapie genetică pentru cancerul de prostată

    Cercetătorii de la Houston Methodist Hospital din Texas, au descoperit o nouă tehnică de terapie genică capabilă să modifice celulele cancerului de prostată, astfel încât corpul pacientului să le atace şi să le ucidă.



    Cancerul de prostată.


    De obicei, organismul nu recunoaşte celulele canceroase ca duşman, deoarece acestea au evoluat din celule sănătoase normale. Spre deosebire de o infecţie, unde organismul reacţionează împotrivă, sistemul imunitar nu reacţionează pentru a ucide celulele canceroase.

    Metoda descoperită foloseşte un virus pentru a transporta terapia genetică în celulele tumorale. Rezultatul este că celulele se auto-distrug, alertând sistemul imunitar al pacientului că este timpul să lanseze un atac masiv.

    Cercetătorii au declarat că rezultatele au arătat o îmbunătăţire de 5 până la 20% faţă de studiile anterioare privind tratamentul cancerului de prostată.

    Studiul pare să arate că această "terapie genică de suicid", atunci când este combinată cu radioterapia, ar putea fi un tratament promiţător pentru cancerul de prostată.

    11 IANUARIE 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Microorganismele care trăiesc în intestinele noastre ne ajută la menţinerea sănătăţii, dar cercetătorii americani de la University of Minnesota au identificat două tulpini virulente de bacterii care sunt legate de apariţia şi dezvoltarea cancerului de colon.
    Noi cercetări efectuate la Harvard Medical School sugerează că boala Alzheimer este de fapt declanşată de creier, în încercarea de a lupta împotriva invaziei unor microbi, cum ar fi bacteriile sau virusurile.
    Cercetatorii de la University of California, Los Angeles School of Medicine au descoperit ca o dieta bogata in acidul gras omega 3 si in curcuma, un condiment intalnit si sub numele de turmeric sau sofran indian, ajuta la pastrarea capacitatii de mers pe jos atunci cand a avut loc o deteriorare a cordonului spinal. Aceasta ar sugera ca suplimentele alimentare respective ajuta celulele nervoase sa se repare si sa-si mentina functia neurologica dupa daune degenerative in zona gatului.
    A avea diabet de tip 2 poate insemna că sunteţi deja pe drumul spre Alzheimer, afirmă cercetătorii de la University at Albany din New York în urma unui studiu ce leagă cele două boli. S-ar putea folosi medicamentele pentru Alzheimer încă din stadiul de diabet pentru a preveni tulburările cognitive de la început, au declarat ei.
    Un studiu sugerează că un test de sânge ar putea salva multe vieţi prin găsirea recidivelor de cancer care au început să crească din nou după tratament.
    Un grup de oameni de ştiinţă chinezi de la Zhangshan School of Medicine, Sun Yat-Sen University, au descoperit şi în prezent testează un virus care ar putea fi folosit pentru a distruge celulele canceroase, fără a afecta pe cele normale.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact