Ediţia în limba română
    News / Sănătate

    Cafeaua ar putea reduce riscul de deces după infarct

    Un recent studiu realizat de cercetători de la Universitatea din York, Marea Britanie, susţine că o cafea pe zi ar putea fi secretul supravieţuirii după un atac de cord.



    O cafea pe zi ar putea fi secretul pentru supravieţuire după un atac de cord.


    Pacienţii care beau una până la două ceşti pe zi au o probabilitate cu 20 la sută mai mică să moară prematur de inimă, comparativ cu cei care nu se ating de cafea, susţin cercetătorii care au făcut studiul.

    Ei au recunoscut însă că nu este pe deplin clar modul în care cafeaua ar putea stimula inima, dar au menţionat că există o întreagă serie de ingrediente potenţial benefice în boabele de cafea, nu doar cofeina. Printre acestea se numără substanţele chimice numite flavonoide, precum şi compuşi numiţi melanoidine, care pot reduce acumularea de depozite grase.

    Cecetătorii britanici de la respectiva universitate sugerează de asemenea că, cafeaua ar îmbunătăţi starea de sănătate a vaselor de sânge ale organismului.

    Analiza cercetătorilor respectivi nu ţine însă cont de efectele altor aspecte ale dietei, deci nu este clar dacă cafeaua în sine duce la îmbunătăţirea sănătăţii inimii sau altceva din dietă.

    15 AUGUST 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Oamenii de ştiinţă de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite au descoperit primul caz în care o persoană s-a îmbolnăvit de la celulele canceroase ale unui parazit.
    Cercetatori de la Brigham and Women’s Hospital si Harvard School of Public Health din Statele Unite au demonstrat ca un aport mai mare de acizi grasi polinesaturati si mononesaturati si un consum mai mic de grasimi saturate sunt asociate cu un risc mai redus de diabet de tip 2.
    Experimente de laborator sugerează că un tip de produs chimic găsit în alimentele bogate în amidon gătite la temperaturi ridicate, precum cafeaua, cartofii, pâinea prăjită şi unele produse alimentare pentru copii, ar putea favoriza creşterea celulelor canceroase..
    Un nou studiu realizat la University of California, San Francisco, Liver Center, indică faptul că consumul liber de aşa numitele grăsimi bune, cum ar fi cele găsite în ulei de măsline şi avocado, poate duce la ficat gras, un factor de risc pentru tulburări metabolice ca diabetul de tip 2 şi hipertensiunea arterială.
    Oamenii de ştiinţă de la London's Barts Cancer Institute al Queen Mary University au făcut o descoperire inovatoare în dezvoltarea unui nou tratament pentru cancerul avansat al vezicii urinare, pentru tratamentul căruia nu au existat progrese în ultimii 30 de ani.
    Morcovii, cartofii dulci, broccoli, varza sau mazărea stimulează activitatea creierului şi încetinesc apariţia bolilor cerebrale, cum ar fi demenţa sau Alzheimer, afirmă un studiu realizat la Universitatea din Georgia, Statele Unite.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact