O lume a cunoașterii
    Nutriție

    Consumul de carne legat de un risc mai mare de diabet

    Consumul mare de carne roşie şi de carne de pasăre a fost asociat cu un risc semnificativ mai mare de apariţie a diabetului zaharat, ceea ce este parţial atribuit continutului ridicat de azotat de fier (hem) din această carne, se arată într-un studiu realizat la Duke-NUS Medical School, Singapore.



    Carne roşie.


    Deşi o dietă bazată pe plante este în general considerată mai sănătoasă decât o dietă pe bază de carne, nu toată carnea afectează în mod egal riscul de diabet. Consumul ridicat de carne roşie şi de păsări de curte este asociat cu un risc semnificativ crescut de apariţie a diabetului zaharat.

    În comparaţie cu cei care au un consum scăzut de carne, cei care au consumat cea mai mare cantitate de carne roşie şi de păsări domestice au avut o creştere cu 23% şi respectiv cu 15% a riscului de diabet, în timp ce aportul de peşte sau crustacee nu a fost asociat riscului de diabet zaharat. Creşterea riscului asociat cu carnea roşie sau de păsări de curte a fost redusă prin înlocuirea lor cu peşti sau crustacee.

    Studiul a investigat asocierea dintre conținutul de hem, compus extrem de important ce intră în structura hemoglobinei, din toate tipurile de carne şi riscul de diabet, şi a descoperit o asociere pozitivă dependentă de doză.

    După ajustarea pentru conţinutul de hem din dietă, asocierea dintre carne roşie şi diabet a fost încă prezentă, sugerând că şi alte substanţe chimice prezente în carnea roşie ar putea fi responsabile pentru creşterea riscului de diabet.

    Constatările sugerează necesitatea unui consum moderat de carne roşie, şi că o dietă sănătoasă şi echilibrată ar trebui să conţină suficiente şi variate surse de proteine, inclusiv alternative sănătoase la carnea roşie, cum ar fi peştele, tofu şi leguminoasele.

    13 SEPTEMBRIE 2017



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un proces de regenerare a pancreasului ar putea fi declanşat printr-o dietă de post, afirmă un studiu efectuat la University of Southern California.
    Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Institutul Salk din California, Statele Unite, atrage atenția asupra unei perioade prelungite de gustări, sugerând că limitând consumul caloric pentru o perioadă de 8 până la 12 ore ar fi suficient pentru a opri creşterea colesterolului, diabetului şi obezităţii.
    Studii facute de cercetatori de la Universitatea din Illinois au dus la concluzia ca ar putea exista o legatura intre dieta bogata in grasimi si problemele copiilor privind atentia, hiperactivitatea sau dizabilitatile de memorie si invatare.
    Pâinea, chips-urile şi cartofii ar trebui să fie prăjiţi la o culoare galben-aurie, şi nu la maro, pentru a reduce aportul unui produs care ar putea provoca cancer.
    Morcovii, cartofii dulci, broccoli, varza sau mazărea stimulează activitatea creierului şi încetinesc apariţia bolilor cerebrale, cum ar fi demenţa sau Alzheimer, afirmă un studiu realizat la Universitatea din Georgia, Statele Unite.
    Mai multe studii ştiinţifice au arătat că cafeaua are un efect protector împotriva cancerului de sân și a altor tipuri de cancer. Un nou studiu realizat la Universitatea din Lund, Suedia, arată modul în care cafeaua protejează împotriva reapariţiei cancerului de sân.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact