Spațiu

    Luna se va ciocni cu Pământul

    Luna este pe cale să se ciocnească cu Pământul într-o catastrofală coliziune, dar acest apocaliptic eveniment s-ar putea întâmpla peste 65 miliarde de ani.




    În prezent, Luna se apropie în spirale de Pământ, cu o rată de 3,8 cm anual, şi în mod inevitabil va urma o coliziune spectaculoasă şi o fuziune cu Pământul.

    Specialiştii anticipează că apocalipsa s-ar putea produce atunci când rotaţia Pământului va încetini la aceeaşi rată cu cea a perioadei orbitale a Lunii.

    Cu toate acestea, nimeni nu va ajunge să vadă o astfel de întâlnire, fiindcă în aproximativ 6 miliarde de ani, Soarele va rămâne fără combustibil nuclear, iar straturile exterioare se vor extinde spre Pământ, arzând totul în calea lor şi exterminând întreaga viaţă.

    Se presupune că Luna s-a format în urmă cu aproape 4,5 miliarde de ani din resturile unei coliziuni între un asteroid de dimensiuni planetare şi o planetă Pământ în curs de formare.

    4 FEBRUARIE 2017



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Ligeia Mare este o mare gigantică, a doua după Kraken Mare, situată pe Titan, una dintre cele mai mari luni ale lui Saturn. Despre ea se ştiu puţine lucruri, dar de curând adâncimea exactă a fost stabilită la maxim 160 metri.
    Pe 26 mai, la apus, Venus, Jupiter si Mercur vor forma un triunghi luminos larg de doar trei grade. Cel mai bun moment pentru observare este la 30-60 minute dupa apusul soarelui. Cele trei planete vor fi la orizont in directia vest si vor fi situate destul de aproape pentru a putea fi cuprinse in campul unui binoclu.
    Kepler-78b este o lume de lavă aprinsă care înconjoară steaua sa la fiecare opt ore şi jumătate, la o distanţă mai mică de 1,6 milioane km, una dintre cele mai înguste orbite cunoscute, iar teoriile actuale spun că ea nu se putea forma acolo şi nici nu putea ajunge acolo.
    NASA a confirmat că un ocean se află sub crusta de gheaţă care acoperă suprafaţa lui Ganymede, cel mai mare dintre sateliţii planetei Jupiter, iar acest ocean ar putea fi capabil să susţină viaţa.
    Până acum, vârsta rocilor extraterestre, meteoriţi sau roci lunare, era făcută pe Pământ. Acum însă, specialiştii au determinat vârsta unei roci marţiene prin experimente efectuate chiar pe Marte. Operaţiile au fost conduse de Ken Farley de la California Institute of Technology (Caltech) şi ar putea să ajute la întelegerea istoriei geologice a planetei şi la căutarea de dovezi privind viaţa străveche de pe Marte.
    În urma dispariţiei avionului în care majoritatea pasagerilor erau chinezi, Beijingul examinează posibilitatea de a lansa câteva zeci de sateliţi care să formeze o reţea de monitorizare planetară. Mai mult de 1000 de sateliţi orbitează Pământul, majoritatea fiind pentru comunicaţii. Serviciile de observare internaţională sunt dominate de SUA şi UE.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact