Ediţia în limba română
    News / Sănătate

    Riscul de autism reperat la nastere in placente anormale

    Cercetatorii de la Yale School of Medicine au descoperit cum se poate masura riscul ca un copil sa dezvolte autism, prin cautarea la nastere a unor anomalii in placenta. Aceasta permite un diagnostic timpuriu al acestei afectiuni.


    De regula, diagnosticarea se face cand copilul are 3-4 ani sau mai mult si cand au aparut deja primele manifestari, pierzandu-se astfel oportunitatea unei interventii, deoarece creierul este receptiv la tratament in primul an de viata.

    Studiile au aratat ca faldurile placentare anormale si celulele crescute anormal, numite incluziuni trofoblastice, sunt markeri-cheie pentru a identifica nou-nascutii ce prezinta risc de a dezvolta autism.

    Cercetatorii au examinat 117 placente de la copii din familii cu risc, acele familii in care unul sau mai multi copii anteriori au autism si le-au comparat cu 100 de placente de control, colectate din aceeasi zona geografica, de la femei ce mai aveau copii anteriori, dar fara probleme.

    Placentele cu risc au avut mai mult de 15 incluziuni trofoblastice, in timp ce nici una dintre placentele de control nu a avut mai mult de doua. Cercetatorii au stabilit ca o placenta cu patru sau mai multe intruziuni trofoblastice da o probabilitate de 74% pentru dezvoltarea autismului la copil.

    Pana acum, cel mai bun marker precoce al riscului de autism era istoria familiei. Cuplurile cu un copil cu autism au de noua ori mai multe sanse de a avea un alt copil cu autism.

    28 APRILIE 2013



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Pâinea, chips-urile şi cartofii ar trebui să fie prăjiţi la o culoare galben-aurie, şi nu la maro, pentru a reduce aportul unui produs care ar putea provoca cancer.
    Un studiu efectuat recent la Universitatea Uppsala, din Suedia, arată că consumul de ceai duce la schimbări epigenetice la femei, în genele despre care se ştia deja că interacţionează cu cancerul şi cu metabolismul estrogenului.
    Studii facute de cercetatori de la Universitatea din Illinois au dus la concluzia ca ar putea exista o legatura intre dieta bogata in grasimi si problemele copiilor privind atentia, hiperactivitatea sau dizabilitatile de memorie si invatare.
    Cercetători de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca, şi Universitatea din Columbia Britanică, Canada, au descoperit că un carbohidrat cu care parazitul malariei se ataşează la placenta unei femei însărcinate este identic cu un carbohidrat găsit în celulele canceroase.
    Existenta unor agenti antimicrobieni in diverse secretii ale organismelor multicelulare a fost descoperita acum mult timp. Dar nu s-a stiut cum produsi ai plantelor si animalelor distrug germenii daunatori. O echipa internationala de cercetatori de la Institutul Max Planck pentru Chimie, Universitatea Göttingen, Universitatea Edinburg si Universitatea Tübingen, au studiat modul lor de actiune.
    Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Wuerzburg au descoperit o nouă substanţă activă care poate opri creşterea celulelor de cancer de piele. Descoperirea ar putea ajuta contra carcinomului cu celule Merkel, o formă rară dar extrem de agresivă de cancer de piele frecvent întâlnită la persoanele cu un sistem imunitar slăbit.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact