Ediţia în limba română
    News / Sănătate

    Scorţişoara arde celulele grase

    Un studiu recent, efectuat la Life Sciences Institute al Universităţii Michigan, din Statele Unite, a stabilit modul în care un condiment comun, scorţişoara, ajută în lupta împotriva obezităţii.



    Scorţişoară.


    Se ştia că cinamaldehida, un ulei esenţial care dă scorţişoarei parfumul său, protejează animalele de laborator împotriva obezităţii şi hiperglicemiei, dar mecanismele care stau la baza efectului nu erau bine descifrate.

    În noul studiu, cercetătorii au arătat că cinamaldehida acţionează direct asupra celulelor adipoase sau adipocite, făcându-le să ardă energia printr-un proces numit termogeneză.

    Atunci când celulele adipocite au fost tratate cu cinamaldehidă, s-a observat o creştere a activităţii mai multor gene şi enzime care cresc metabolismul lipidic. S-a observat, de asemenea, o creştere a Ucp1 şi Fgf21, proteine ​​de reglare metabolică implicate în termogeneză.

    Adipocitele stochează în mod normal energia sub formă de lipide. Această stocare pe termen lung a fost benefică pentru strămoşii noştri îndepărtaţi, care aveau mult mai puţin acces la alimente bogate în grăsimi şi, prin urmare, aveau o nevoie mult mai mare de depozitare a grăsimilor.

    Această grăsime putea fi apoi folosită de organism în momente de deficit sau la temperaturi scăzute, care determină adipocitele să transforme energia stocată în căldură.

    Odată cu creşterea cazurilor de obezitate, cercetătorii au căutat modalităţi de a determina celulele adipoase să activeze termogeneza, adică procesele de ardere a grăsimilor.

    Scorţişoara poate oferi o astfel de metodă de activare, mai ales că este deja utilizată pe scară largă în industria alimentară.

    Va fi totuşi nevoie de studii suplimentare pentru a determina cât de bine se poate profita de avantajele metabolice ale cinamaldehidei fără a provoca efecte secundare adverse.

    11 DECEMBRIE 2017



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii de la Mailman School of Public Health a Universităţii Columbia, Ferkauf Graduate School of Psychology şi Albert Einstein College of Medicine, Statele Unite, au studiat legătura dintre alergiile alimentare şi anxietatea şi depresia din copilărie.
    O dietă cu un conţinut foarte scăzut de calorii poate inversa rapid diabetul de tip 2, conform unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Yale, din Statele Unite.
    Oamenii de ştiinţă de la Centrul de Cercetare a Cancerului din Leuven, Belgia, în colaborare cu echipa de la Universitatea Liberă din Bruxelles au descoperit originea celulară a melanomului, o formă mortală de cancer de piele.
    Cercetatori de la departamentul de entomologie al University of Illinois au stabilit ca in miere se gasesc componente care activeaza genele de detoxifiere la albine. Analizele ARN au aratat ca aceastea regleaza toate categoriile de gene de detoxifiere si selectiv genele antimicrobiene.
    Oamenii de ştiinţă de la Texas A&M Health Science Center College of Medicine au descoperit celulele creierului responsabile pentru incitarea la consumul de alcool.
    Cercetatori de la University College London au studiat si descris pentru prima data mecanismul prin care celulele se grupeaza si se deplaseaza prin corp, mecanism numit 'chase and run'. Studiul se concentreaza asupra procesului care apare atunci cand celulele canceroase interactioneaza cu celulele sanatoase, cu scopul de a migra in corp, la aparitia metastazei.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact