Ediţia în limba română
    Sănătate

    Somnul neregulat și orele târzii de culcare duc la note mai slabe pentru elevii de liceu

    Somnul neregulat și orele târzii de culcare duc la note mai slabe și mai multe probleme de comportament legate de școală în rândul adolescenților, sugerează un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Stony Brook din Statele Unite.



    Somnul neregulat și orele târzii de culcare duc la note mai slabe pentru elevii de liceu. Foto: Milan Gaziev/Unsplash


    Cercetătorii au analizat datele de la aproape 800 de adolescenți care au participat la studiu. Participanții au oferit informații despre note și probleme de comportament legate de școală.

    De asemenea, ei au purtat timp de o săptămână un dispozitiv care înregistrează mișcările purtătorului, astfel încât personalul de studiu să poată estima tiparele lor de somn.

    Adolescenții cu ore de culcare variabile au luat note mai proaste în perioada de notare, în comparație cu cei cu ore de culcare mai constante.

    La fel și adolescenții care s-au culcat mai târziu, s-au trezit mai târziu sau au variat numărul de ore pe care le-au dormit în cursul nopții.

    Autorii studiului au ajuns la concluzia că orele târzii de culcare duc la sosiri târzii la școală, ceea ce afectează învățarea și comportamentul.

    3 APRILIE 2024



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Otrăvurile și veninurile pot părea înfricoșătoare la prima vedere. În natură, animalele veninoase injectează toxine capabile să modifice metabolismul altui animal și chiar să-l omoare, dar sunt considerate și instrumente valoroase pentru știință.
    Propolisul, folosit multă vreme în medicina populară, a atras atenția comunității științifice după ce a demonstrat diverse beneficii pentru sănătate, printre care acțiuni antioxidante, antiinflamatorii, antimicrobiene, imunomodulatoare și antitumorale.
    S-a demonstrat că o nanoemulsie care conține particule de curcumină – o substanță cunoscută pentru acțiunea sa antioxidantă și antiinflamatoare – este capabilă să moduleze microbiota intestinală la animalele de laborator care sufereau de inflamație în acest organ.
    Oamenii de știință de la Serviciul de Cercetare Agricolă al USDA, Centrul de Cercetare pentru Nutriție Umană Grand Forks și Universitatea din Massachusetts, din Statele Unite, au examinat modul în care butiratul, unul dintre acizii grași cu lanț scurt găsiți în intestin, suprimă creșterea celulelor canceroase de colon.
    Ouăle crude și produsele din ouă pot transporta Salmonella și pot provoca boli și focare de origine alimentară și chiar deces, în anumite circumstanțe. O soluție simplă la agenții patogeni de origine alimentară din ouă ar fi pasteurizarea tuturor ouălor crude înainte de a fi consumate.
    Cercetătorii de National Institutes of Health, din Statele Unite, au dezvoltat un test de sânge pentru a diagnostica rapid și ieftin sarcoidoza, o boală inflamatorie cronică marcată de creșterea unor granuloame în plămâni și în alte organe din corpul uman.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact