Sănătate

    Terapie experimentală împotriva cancerului de sân

    O promiţătoare terapie experimentală promovată de laboratoarele americane Pfizer a confirmat eficacitatea sa în blocarea proliferării cancerului de sân avansat, potrivit unui nou studiu clinic realizat la Institute of Cancer Research din Londra.


    Administrat în asociere cu un anti-estrogen, medicamentul a oprit progresia bolii la o medie de 9,2 luni faţă de doar 3,8 luni cu terapia hormonală.

    Acest medicament blochează două proteine CDK4 şi CDK6, importante pentru a alimenta proliferarea cancerului de sân sensibil la estrogen, care reprezintă aproximativ 75% din toate tumorile de sân.

    Odată ce tratamentul iniţial anti-hormonal nu mai este eficient pentru a opri metastazele, următorul pas este chimioterapia, care poate fi eficientă, dar care poate avea efecte secundare dificile pentru femei. De asemenea, în acest studiu, noul tratament a fost eficace la femeile care nu se aflau la menopauză. Mai sunt însă necesare cercetări pentru a vedea dacă tratamentul ​​extinde durata de viaţă a pacienţilor.

    Tratamentul a fost în general bine tolerat, cu doar 2,6% dintre pacienţi care au oprit tratamentul din cauza efectelor secundare, cele mai comune fiind anomalii ale sângelui.

    31 MAI 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Medicii chinezi au identificat prima genă care ajută bacteriile să reziste la singurul grup de antibiotice eficiente când toate celelalte eşuează. Experţii chinezi au ajuns la concluzia alarmantă că ultima noastră linie de apărare cu antibiotice a fost depăşită.
    Un studiu început acum patru ani pe populaţiile din Finlanda şi Suedia, lărgit apoi pe 150000 de oameni a găsit, prin testare genetică, o mutaţie rară care protejează chiar şi oamenii graşi de îmbolnavirea de diabet de tip 2. Efectul este foarte puternic, mutaţia reducând cu două treimi riscul de boală, ceea ce îi determină pe cercetători să înceapă căutarea de medicamente care să imite efectul mutaţiei.
    Oamenii pot avea o genă de păr roşu ascunsă, care creşte riscul de cancer de piele cauzat de expunerea la soare.
    O descoperire importantă făcută de cercetătorii americani privind vase neidentificate anterior care conectează direct creierul cu sistemul imunitar, ar putea ajuta în studierea şi găsirea de tratament pentru boli neurologice, cum ar fi autismul, scleroza multiplă, sau Alzheimer.
    Există dovezi care leagă funcţia creierului de compoziţia bacteriilor intestinale, dar modul în care funcţionează această relaţie este încă un mister.
    Cercetătorii britanici consideră că proprietăţile antibacteriene ale extrasului din ceapa persană ar putea creşte efectele tratamentului antibiotic existent în cazurile de tuberculoză.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact