Ediţia în limba română
    News / Sănătate

    O noua familie de molecule capabile sa opreasca dezvoltarea bacteriilor, virusurilor si celulelor tumorale


    Cercetatorii de la Universidad de Alicante au dezvoltat o noua familie de molecule ce pot fi utilizate la prepararea medicamentelor folosite in tratamentul infectiilor cu bacterii Gram-negative (E Coli), virus (herpes simplex) si cancer mamar.


    Echipa de cercetatori a creat compusul de sinteza numit azanucleoside si o noua varianta de medicamente care in afara de activitatea inhibitoare, anuleaza mecanismele de aparare ale bacteriilor, virusurilor si celulelor canceroase impotriva acelor medicamente.

    Microorganismele si-au dezvoltat o serie de mecanisme care sa le permita sa fie rezistente la medicamente si sa se dezvolte in continuare.

    Moleculele create se incorporeaza in lantul de AND/ARN si inhiba activitatea enzimelor responsabile de replicarea materialului genetic. In acest fel, se stopeaza cresterea cancerelor si proliferarea virusurilor. Totodata aceste structuri ar putea fi modificate astfel incat sa poata conduce medicamentul la tinta biologica, evitand efecte secundare.

    Aceasta familie de compusi poate fi folosita in agricultura, in tratamente fitosanitare, infectii fungice si in industria alimentara pentru filme de acoperire care sa evite contaminarea microbiana.

    GH. MANOIU | 30 IULIE 2013




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    O promiţătoare terapie experimentală promovată de laboratoarele americane Pfizer a confirmat eficacitatea sa în blocarea proliferării cancerului de sân avansat, potrivit unui nou studiu clinic realizat la Institute of Cancer Research din Londra.
    Medicii chinezi au identificat prima genă care ajută bacteriile să reziste la singurul grup de antibiotice eficiente când toate celelalte eşuează. Experţii chinezi au ajuns la concluzia alarmantă că ultima noastră linie de apărare cu antibiotice a fost depăşită.
    Un studiu început acum patru ani pe populaţiile din Finlanda şi Suedia, lărgit apoi pe 150000 de oameni a găsit, prin testare genetică, o mutaţie rară care protejează chiar şi oamenii graşi de îmbolnavirea de diabet de tip 2. Efectul este foarte puternic, mutaţia reducând cu două treimi riscul de boală, ceea ce îi determină pe cercetători să înceapă căutarea de medicamente care să imite efectul mutaţiei.
    Cercetătorii de la Duke University School of Medicine din Durham, North Carolina, au stabilit că pacienţii bolnavi de inimă cu o anume modificare genetică au un risc de 38% mai mare de a face atac de cord sau deces.
    Oamenii de ştiinţă au găsit gene umane legate de dezvoltarea depresiei, dând speranţe pentru un nou tratament al bolii ce afectează tot mai mulţi oameni.
    Cercetătorii de la Universitatea din Liège, Belgia, au descoperit că unele celule sanguine joacă un rol protector împotriva astmului, descoperire ce oferă perspective interesante pentru tratamentul şi prevenirea acestei boli.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact