Ediţia în limba română
    News / Sănătate

    Vitamina C ar putea scurta timpul de tratament al tuberculozei

    Un recent studiu realizat la Albert Einstein College of Medicine din New York, Statele Unite, a constatat că medicamentele anti-tuberculoză distrug mai multe bacterii dacă se adaugă şi un supliment de vitamina C.



    Mycobacterium tuberculosis. Foto: NIAID


    În laborator, animalele tratate cu două medicamente standard, plus o doză mare de vitamina C au avut după câteva săptămâni aproximativ de zece ori mai putine bacterii în plămâni decât cele tratate numai cu medicamente.

    Dacă constatările vor fi confirmate pe studiile umane, rezultatul ar putea fi o metodă ieftină şi sigură pentru a reduce timpul de tratament cu luni de zile pentru una dintre cei mai periculoase boli din lume.

    De asemenea, suplimentul cu vitamine ar putea oferi o modalitate de reducere a dezvoltării bacteriei de tuberculoză rezistentă la medicamente, o ameninţare gravă la adresa sănătăţii.

    Tuberculoza este una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 1,7 milioane de persoane au murit anul trecut de aceast[ boală. Din mai mult de 10 milioane de infecţii noi, aproximativ 600000 au fost rezistente la medicamentul principal.

    Medicamentele de primă linie atacă bacteriile ce produc tuberculoza pe măsură ce se înmulţesc, dar o mică parte dintre bacterii supravieţuiesc şi trec într-o stare de stagnare. Dacă terapia se opreşte prea repede, acestea încep să se înmulţească şi pacientul recidivează, adesea cu tulpini rezistente la medicamente.

    Tratamentul actual durează şase luni, în mare parte pentru a depăşi persistenţele. Dar este dificil pentru pacienţi să rămână sub tratament atât de mult timp.

    6 IANUARIE 2018



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cantitatea de fibre din dieta unei persoane poate influenţa creşterea în greutate, zahărul din sânge, sensibilitatea la insulină şi sănătatea colonului.
    Un studiu recent, efectuat la Universitatea Michigan, din Statele Unite, a stabilit modul în care un condiment comun, scorţişoara, ajută în lupta împotriva obezităţii.
    Cercetătorii de la Mailman School of Public Health a Universităţii Columbia, Ferkauf Graduate School of Psychology şi Albert Einstein College of Medicine, Statele Unite, au studiat legătura dintre alergiile alimentare şi anxietatea şi depresia din copilărie.
    O dietă cu un conţinut foarte scăzut de calorii poate inversa rapid diabetul de tip 2, conform unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Yale, din Statele Unite.
    Oamenii de ştiinţă de la Centrul de Cercetare a Cancerului din Leuven, Belgia, în colaborare cu echipa de la Universitatea Liberă din Bruxelles au descoperit originea celulară a melanomului, o formă mortală de cancer de piele.
    Cercetatori de la departamentul de entomologie al University of Illinois au stabilit ca in miere se gasesc componente care activeaza genele de detoxifiere la albine. Analizele ARN au aratat ca aceastea regleaza toate categoriile de gene de detoxifiere si selectiv genele antimicrobiene.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact