Ediţia în limba română
    News / Sănătate

    Un hormon controlează pofta de zahăr şi alcool

    Oamenii de ştiinţă americani au descoperit un hormon sintetizat de ficat, care ar putea reduce pofta de zahăr şi alcool şi i-ar ajuta pe cei care suferă de diabet sau obezitate.



    Ciocolată.


    Două grupuri de cercetare de la University of Iowa şi University of Texas Southwestern Medical Center au descoperit, independent unul de celălalt, un hormon produs de ficat, numit factorul de creştere a fibroblastelor 21, sau FGF21, care suprimă dorinţa de a consuma zaharuri simple.

    Hormonul este produs când nivelul de carbohidraţi este mare, caz în care intră în fluxul sanguin şi trimite un semnal la creier pentru a reduce pofta. În acest fel ficatul caută să se protejeze de excesul de alcool, deoarece zahărul poate fermenta.

    Această descoperire poate ajuta persoanele cu diabet zaharat, precum şi pe cei care ar putea să nu simtă când au consumat prea mult zahăr, ceea ce poate duce la diabet.

    2 IANUARIE 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un grup international de cercetatori au descoperit sapte regiuni noi ale genomului uman – numite loci – asociate cu un risc crescut de a face o boala de ochi, cunoscuta ca degenerescenta maculara legata de varsta, una dintre principalele cauze de orbire.
    Regiunea din creier, cunoscuta sub numele de hipotalamus ar putea fi sursa imbatranirii organismului. Este concluzia la care au ajuns oamenii de stiinta de la Albert Einstein College of Medicine of Yeshiva University din Statele Unite. Descoperirea lor ar putea deschide strategii noi pentru combaterea maladiilor specifice varstei inaintate si pentru marirea duratei de viata.
    Cercetatorii de la Universidad de Alicante au dezvoltat o noua familie de molecule ce pot fi utilizate la prepararea medicamentelor folosite in tratamentul infectiilor cu bacterii Gram-negative (E Coli), virus (herpes simplex) si cancer mamar.
    O promiţătoare terapie experimentală promovată de laboratoarele americane Pfizer a confirmat eficacitatea sa în blocarea proliferării cancerului de sân avansat, potrivit unui nou studiu clinic realizat la Institute of Cancer Research din Londra.
    Medicii chinezi au identificat prima genă care ajută bacteriile să reziste la singurul grup de antibiotice eficiente când toate celelalte eşuează. Experţii chinezi au ajuns la concluzia alarmantă că ultima noastră linie de apărare cu antibiotice a fost depăşită.
    Un studiu început acum patru ani pe populaţiile din Finlanda şi Suedia, lărgit apoi pe 150000 de oameni a găsit, prin testare genetică, o mutaţie rară care protejează chiar şi oamenii graşi de îmbolnavirea de diabet de tip 2. Efectul este foarte puternic, mutaţia reducând cu două treimi riscul de boală, ceea ce îi determină pe cercetători să înceapă căutarea de medicamente care să imite efectul mutaţiei.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact