O lume a cunoașterii

    Sănătate

    Un studiu făcut asupra diferitelor surse de proteine a constatat că consumul mare de proteine animale, în special din carne roşie, duce la o rată de mortalitate mai mare, în timp ce consumul ridicat de proteine vegetale duce la un risc mai mic de deces. »
    Cercetătorii americani au tratat Pemfigus vulgaris la animale prin instruirea sistemului imunitar să se atace pe sine, inversând astfel o boală autoimună devastatoare. »
    Oamenii pot avea o genă de păr roşu ascunsă, care creşte riscul de cancer de piele cauzat de expunerea la soare. »
    Analize genetice detaliate sugerează că unul dintre principalele tipuri de cancer de sânge nu este una, ci 11 boli distincte. »
    Noi cercetări efectuate la Harvard Medical School sugerează că boala Alzheimer este de fapt declanşată de creier, în încercarea de a lupta împotriva invaziei unor microbi, cum ar fi bacteriile sau virusurile. »
    Cercetătorii de la Universitatea din Montreal au descoperit o nouă enzimă, prezentă în interiorul corpului, care poate reglementa modul în care organismul converteşte zaharurile şi grăsimile. »
    Teste efectuate în Statele Unite, la Weil Cornell Medical College din New York, pe şapte branduri populare de suplimente cu merişoare, au arătat că majoritatea conţin prea puţin din ingredientul cheie care luptă împotriva bacteriilor şi nu au de fapt nici un efect. »
    Un studiu realizat de specialişti de la Universitatea din Cambridge arată că unele persoane cu nivel ridicat de presupus colesterol "bun" au un risc mare de boli de inimă. »
    Un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Leeds Teaching Hospitals din Marea Britanie, sugerează că suplimentele de vitamina D pot ajuta persoanele cu probleme cardiace. »
    Noi studii arată că o plantă din farmacopea veche chineză, numită kudzu, folosită de mii de ani pentru boli de inimă, ar putea reduce consumul de alcool. »
    Consumul de grăsimi sănătoase ar putea salva mai mult de un milion de persoane pe plan internaţional de la deces cauzat de bolile de inimă. »
    Cercetătorii britanici de la University of the West of England şi University of Liverpool, au dezvoltat un instrument de diagnosticare non-invazivă, care poate "mirosi" cancerul de prostată în urina bărbaţilor. »
    Apigenina, o substanţă găsită în patrunjel, cimbru, muşeţel şi ardei roşu, îmbunătăţeşte formarea neuronilor şi întăreşte conexiunile dintre celulele creierului, un posibil tratament pentru boli cum ar fi schizofrenia, depresia, Alzheimer şi Parkinson. »
    O nouă terapie genică este capabilă să modifice celulele cancerului de prostată astfel încât corpul pacientului să le atace şi să le ucidă. »
    Oamenii de ştiinţă americani au descoperit un hormon sintetizat de ficat, care ar putea reduce pofta de zahăr şi alcool şi i-ar ajuta pe cei care suferă de diabet sau obezitate. »
    Cercetătorii au identificat bacterii a căror prezenţă în intestine îmbunătăţeşte rezultatele imunoterapiei în oncologie şi reduc riscul de colită inflamatorie. »
    Medicii chinezi au identificat prima genă care ajută bacteriile să reziste la singurul grup de antibiotice eficiente când toate celelalte eşuează. Experţii chinezi au ajuns la concluzia alarmantă că ultima noastră linie de apărare cu antibiotice a fost depăşită. »
    Oamenii de ştiinţă de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite au descoperit primul caz în care o persoană s-a îmbolnăvit de la celulele canceroase ale unui parazit. »
    Cercetători de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca, şi Universitatea din Columbia Britanică, Canada, au descoperit că un carbohidrat cu care parazitul malariei se ataşează la placenta unei femei însărcinate este identic cu un carbohidrat găsit în celulele canceroase. »
    O echipă de cercetători de la Universitatea din Columbia Britanică şi de la Spitalul de Copii din Vancouver, Canada, a stabilit că expunerea la bacterii bune, devreme în viaţă, ar putea preveni dezvoltarea de astm şi alergii. »
    Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Stanford din California, a arătat cum infectarea cu bacteria Clostridium difficile poate fi tratată fără a folosi antibiotice. »
    Cofeina poate întârzia perioada normală de somn cu mai mult de 40 de minute, dacă este consumată cu trei ore înainte de ora de culcare. Ea este mai dăunătoare decât lumina puternică în întreruperea ritmului circadian şi, prin urmare, a somnului. »
    Oamenii de ştiinţă de la Texas A&M Health Science Center College of Medicine au descoperit celulele creierului responsabile pentru incitarea la consumul de alcool. »
    Un studiu sugerează că un test de sânge ar putea salva multe vieţi prin găsirea recidivelor de cancer care au început să crească din nou după tratament. »
    Un studiu genetic important realizat la Universitatea McGill, Canada, a confirmat o legătură între nivelul scăzut de vitamina D şi un risc mai mare de scleroză multiplă, o constatare care ar putea conduce la un tratament mai bun şi la o terapie de prevenire. »
    Cercetătorii de la Universitatea Texas Medical Branch din Galveston au descoperit, pentru prima dată la om, cum grăsimea albă ce stochează energie poate fi transformată în grăsime maro care consumă caloriile în exces. »
    Un simplu test de urină, care ar putea detecta cancerul pancreatic mult mai devreme decât în ​​prezent, a fost dezvoltat de oamenii de ştiinţă. »
    Obiceiul de a consuma o băutură îndulcită cu zahăr pe zi poate creşte riscul de boli de ficat gras non-alcoolic (NAFLD), conform cercetătorilor de la Jean Mayer USDA Human Nutrition Research Center on Aging al Universităţii Tufts. »
    Administrarea de probiotice ar putea atenua simptomele rinitei alergice, cunoscute şi sub numele de alergii sezoniere sau perene, conform unui studiu realizat de Universitatea Vanderbilt din Statele Unite. »
    O proteină care se acumulează în sânge este legată de pierderile de memorie şi de problemele de învăţare la persoanele în vârstă, în conformitate cu unele cercetări care deschid noi perspective asupra modalităţilor de combatere a declinului cognitiv. »
    Cercetătorii norvegieni de la Universitatea din Oslo au descoperit cauza bolii celiace, afecţiune auto-imună care cauzează intoleranţă la gluten la unul la sută dintre persoane. »
    Microorganismele care trăiesc în intestinele noastre ne ajută la menţinerea sănătăţii, dar cercetătorii americani de la University of Minnesota au identificat două tulpini virulente de bacterii care sunt legate de apariţia şi dezvoltarea cancerului de colon. »
    O descoperire importantă făcută de cercetătorii americani privind vase neidentificate anterior care conectează direct creierul cu sistemul imunitar, ar putea ajuta în studierea şi găsirea de tratament pentru boli neurologice, cum ar fi autismul, scleroza multiplă, sau Alzheimer. »
    O nouă terapie pentru cancerul pulmonar ar putea să dubleze speranţa de viaţă la unii pacienţi. Rezultatele studiului au fost descrise ca o reală speranţă pentru pacienţi. »
    O promiţătoare terapie experimentală promovată de laboratoarele americane Pfizer a confirmat eficacitatea sa în blocarea proliferării cancerului de sân avansat, potrivit unui nou studiu clinic realizat la Institute of Cancer Research din Londra. »
    Viaţa la altitudine mare poate face copiii vulnerabili la sindromul de moarte subită, potrivit unui studiu realizat în statul american Colorado. »
    O terapie revoluţionară pentru fibroza chistică ar putea îmbunătăţi profund calitatea vieţii pacienţilor, spun medicii. »
    Persoanele care au luat o singură pastilă de vitamină de două ori pe zi, au redus riscul celor mai frecvente două forme de cancer de piele cu aproape un sfert, afirmă cercetătorii de la Dermatology University of Sydney. »
    Un nou studiu spune că rujeola poate continua să slăbească sistemul imunitar al organismului pe o durată de până la trei ani de la vindecarea ei, mult mai mult decât se cunoştea anterior. »
    O echipă de la Universitatea Duke din Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, au descoperit că celule ale sistemului imunitar care protejează în mod normal creierul, încep să consume un nutrient vital numit arginină în primele etape ale maladiei Alzheimer. »






    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact